به گزارش همشهری آنلاین به نقل از گروه ایرانشهر، هنوز چند روزی از بارندگیها در بیشتر استانهای کشور نگذشته است که دوباره گرد و غبار مهمان آسمان کلانشهرها شد؛ گرد و غباری که هوای ۵ کلانشهر را برای گروههای حساس ناسالم کرده است و پیشبینیها از تداوم آن خبر میدهد.
فردین حکیمی، مدیرکل حفاظت محیط زیست البرز، از بالا رفتن میزان ذرات آلاینده در استان خبر داد و گفت: طبق آخرین اطلاعات دریافتی از سیستم سنجش کیفیت هوا، شاخص آلودگی در کرج ۱۰۷، ساوجبلاغ ۱۳۹، نظرآباد ۱۲۷ و فردیس ۱۲۶ است.
وی پیش از این در گفتوگو با همشهری ۶۳ درصد منبع آلودگی کلانشهر کرج را مربوط به منابع متحرک اعلام کرده بود که بر اساس قانون باید تردد آنها کنترل میشد، اما نهتنها در این زمینه اتفاقی نیفتاد که ما شاهد افزایش ناوگان هم در شهر بودیم.
در اهواز هم خبرها حاکی از وضع ناسالم هوا برای گروههای حساس است. شاخص میزان ذرات معلق، بر اساس آمار مرکز کنترل کیفیت هوای اداره کل محیط زیست خوزستان، کمتر از ۲/۵ میکرون، در شهر اهواز برابر با ۱۱۰ گزارش شده است.
وضعیت کیفی هوای شهر اصفهان هم کمی بالاتر از اهواز و روی میانگین ۱۱۶ در وضعیت ناسالم ثبت شد. هواشناسی اصفهان برای کلانشهر اصفهان و مناطق صنعتی و پر جمعیت تا پایان روز دوشنبه پایداری هوا، کاهش کیفیت هوا و شرایط ناسالم برای گروههای حساس را پیشبینی کرده است.
در کلانشهر مشهد اما فقط هوای ۳ منطقه مشهد در وضع هشدار و آلوده برای گروههای حساس اعلام شده است. مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی در این باره گفت: کیفیت هوا در مناطق سجاد با ۱۱۵، وحدت با ۱۰۸ و طرق با ۱۰۳ ای. کیو. آی در وضعیت هشدار و آلوده برای گروههای حساس است.
تورج همتی افزود: شاخص کیفیت هوا در مناطق الهیه و شهید مفتح، پاک و در ۱۸ ایستگاه دیگر مستقر در شهر مشهد سالم گزارش شده است.
در پایتخت هم بر اساس اطلاعات شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، کیفیت هوا با میانگین ۱۲۲ در شرایط ناسالم برای گروههای حساس قرار داشت.
پیش از فعالیت سامانه بارشی جدید در نیمه اول آذرماه هم استانهای اصفهان، تهران، قزوین، خراسان رضوی، مرکزی و آذربایجان غربی با معضل آلودگی هوا روبهرو بودند، بهطوریکه برخی روزها مدارس این استانها تعطیل اعلام شده بود.
آلودگی هوا این روزها در شرایطی اتفاق میافتد که ۷ سال پیش طرح جامع کاهش آلودگی هوای ۸ کلانشهر تهران، اهواز، اراک، تبریز، مشهد، شیراز، کرج و اصفهان ابلاغ و دستگاههای ذیربط موظف شدند به اجرا و رعایت احکام این برنامه در محدوده حریم شهرهای مذکور اقدام کنند. کارشناسان امروز معتقدند اگر مصوبههای این طرح بهطورکامل اجرا میشد وضع آلودگی هوا در کلانشهرها تا این حد بحرانی نمیشد.
پیشبینیها نشان میدهد آلودگی هوا تا روز دوشنبه ادامه دارد و بعد از آن، با ورود سامانه بارشی به کشور طی روز دوشنبه تا پنجشنبه شاهد بارش برف، باران، رگبار و رعدوبرق، وزش باد شدید موقتی و تگرگ در استانهای کردستان، کرمانشاه، همدان، مرکزی، غرب قم، ایلام، لرستان، نیمه غربی اصفهان، خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، فارس، بوشهر، هرمزگان، غرب کرمان، غرب یزد، خلیج فارس و تنگه هرمز، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، زنجان، قزوین، البرز، تهران، سمنان، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، گیلان، مازندران، گلستان، غرب خراسان شمالی و غرب خراسان رضوی خواهیم بود.
نظر شما